Voor sprekers en leiders van activiteiten

Richtlijnen

We zoeken theoretische, praktische en persoonlijke visies op het thema in relatie tot autisme. Allerlei soorten activiteiten zijn mogelijk: traditionele lezingen, creatieve uitingsvormen, fysieke activiteiten, interactieve workshops, discussies en meer.

De voorstellen die worden geaccepteerd hebben de volgende eigenschappen:

• Het onderwerp is relevant voor mensen met autisme. Alhoewel niet-autistische bezoekers welkom zijn is de verre meerderheid autistisch: het programma is vóór ons, niet óver ons. Bedenk waarom jouw bijdrage voor mensen met autisme interessant of relevant is.
• Het onderwerp past binnen het Autminds-concept. Er moet iets in de bijdrage zijn dat je met name binnen een autistische gemeenschap aantreft, wat bij mensen met autisme leeft of waarvan jij vindt dat het zou moeten leven. Waarin onderscheidt jouw bijdrage voor Autminds zich, van wat je op (bijvoorbeeld) een NVA-congres zou tegenkomen?
• De presentator/activiteitenleider heeft kennis over zijn/haar onderwerp. Je moet weten waar je over praat of wat je wilt doen.
• De presentatie of activiteit betrekt de deelnemers. Het is duidelijk dat er moeite is gestoken in het voorbereiden van de presentatie/actvititeit. Bedenk dat deelnemers iets verwachten.

Voorstellen die waarschijnlijk niet worden gekozen zijn:

• Lezingen over persoonlijke ervaring met het autistisch zijn. We hebben namelijk allemaal onze eigen persoonlijke ervaring met autisme. Mocht je toch vanuit je persoonlijke ervaringen willen presenteren dan moet je goed na denken over hoe en waarom anderen daar wat aan hebben. Geef dat aan in je samenvatting.
• Workshops over genezen of voorkomen van autisme
• Onvoldoende ontwikkelde onderwerpen. Als je onvoldoende tijd hebt om je voorstel goed te kunnen doordenken dan kun je misschien beter wachten tot volgend jaar. Neem contact met ons op als je wel precies weet wat je wilt maar het moeilijk vindt om het op papier te zetten.

Wat zoeken we verder

• Je moet je eigen ervaringen en je eigen autisme kunnen overstijgen
We verwachten van alle sprekers en workshopleiders dat ze in staat zijn hun eigen, persoonlijke ervaringen te overstijgen. Verder kunnen denken en kijken dan het eigen autisme en het eigen leven. Simpel gezegd: als je alleen maar een (klein) uur lang over jezelf wilt praten, is Autminds niet de plek.
• Betrouwbaarheid
Als je wordt ingedeeld in het programma, verwachten we dat je ook echt komt. Natuurlijk kunnen er altijd onvoorziene omstandigheden zijn. Probeer wel zoveel mogelijk te voorkomen dat je moet afzeggen, vooral als dat op het laatste moment is. Zo gauw je in het programma staat, rekenen mensen op je komst. Ze zien uit naar jouw bijdrage!
• Informatie voor op de website aanleveren
Op deze site willen we van alle sprekers een kort stukje (bio) opnemen. Het is prettig als we dat ook van jou kunnen doen.
• Ook willen we graag presentatiemateriaal via deze website toegankelijk maken.

Call for Papers 2017 & Thema

kijk ook verder bij