Afscheid van de Brouwerij

In 2014 begonnen een aantal volwassenen met autisme met het bouwen aan hun droom: een congres vóór en dóór mensen met autisme. Waar je heen kon gaan om verhalen te horen die je aanspraken omdat ze door anderen met autisme waren bedacht. Waar je heen kon gaan om juist dàt te delen waarvan je vond dat het anderen met autisme het moesten weten. Waar je je thuis kon voelen in een groep (en je terugtrekken natuurlijk). De gelijkgestemden kregen een stem en andersdenkenden lieten je anders denken.

 

In 2015 werd Autminds een feit toen de Brouwerij -onderdeel van het Leo Kannerhuis- hun locatie beschikbaar stelde voor een experiment van mensen die ze nauwelijks kenden. De feedback was geweldig, de sfeer vond men ongedwongen, vertrouwd; alles was goed georganiseerd. Daar heeft ook de Brouwerij aan bijgedragen. Het bezoekersaantal groeide nog verder in 2016, toen we onze deuren op een kier zetten voor andere geïnteresseerden.

Maar begin 2017 zaten we wèl met een dilemma: enerzijds was het aantal bezoekers eigenlijk nèt iets te groot voor de Brouwerij, maar anderzijds zou de sfeer van een andere locatie waarschijnlijk minder huiselijk zijn.
We hebben de knoop tòch doorgehakt en zijn verder gaan zoeken naar een locatie om Autminds de ruimte te geven wat verder te groeien. Die hebben we gevonden in de Hogeschool Amsterdam.

 

Wij zijn natuurlijk blij met de nieuwe locatie maar beseffen ook dat we de wortels van Autminds bij de Brouwerij uit de grond trekken. Zij hebben ons volledig belangenloos gesteund en heeft Autminds de kans gegeven zichzelf te bewijzen. Dat is wat goede ouders doen en daarvoor blijven we hun dankbaar.

Evert: bedankt!

namens Karin van den Bosch, Michel, Jose Spruyt, Diederik Weve, veel andere vrijwilligers en nog meer bezoekers.

[tek_map map_name=”Intact” map_latitude=”52.3588718″ map_longitude=”4.9099611″ map_zoom=”13″ map_style=”gmap_style_grayscale” map_toggle=”map-toggle-off” map_height=”400px” map_icon=”1913″]

Nieuwe locatie van Autminds

De afdeling Maatschappelijk Werk en Dienstverlening van de Hogeschool Amsterdam wordt de gastheer van Autminds 2017.
De faciliteiten zijn modern en we hebben een ruime keuze aan zalen, ontmoetingsplekken en rustige plekken.